Sista veckan i Medelhavet

Allt har ett slut, påminde min mamma mig om men hon sa också att allt har en början!

Vi har nu gjort vår sista vecka i Medelhavet för denna gång och jag sitter nu på ett AC kallt hotellrum. Båten står redo att köras till Tyskland. Ärligt, det känns fördärvligt och vi hurrar inte direkt.

Vår sista vecka har varit helt Ok och väldigt varm. Eftersom havstemperaturen legat på över 28 grader och luften över 36 grader har vi haft det väldigt varmt ombord. Natten ger mest blöta lakan och kliande på myggbet från mygg som inte syns eller hörs. Stundom har jag varit orolig över vår varma katt som mest legat stilla och flåsat. Vi har badat mycket. Tyvärr är inte vattnet lika turkost på Istria halvön som söderut och det är inte lika många öar som ger sjölä. Men vi har bärgat en vattenleksak som vi haft mycket kul med och snorklat på ett vrak.

Vi gjorde ett återbesök i en vik från 2012 där vi då kände att ”det var på gång” och såg fram emot att se förändringen. Det såg exakt lika dant ut då som nu 🙂 Den kvällen drack vi god kall Ouzo och satte vår nästa plan. Vi har länge sagt att nästa resa är Karibien när Amanda går ut gymnasiet (om 7år). Vi vill segla över Atlanten och vi vill segla i Karibien. Men en sådan resa tar minst ett år  och skulle då kräva både husförsäljning och ev uppsäges av jobb om vi inte får tjänstledigt. Samt att det krävs lite mera sparande än inför en Medelhavssegling. Nu sa vi att Karibien får vänta, vi gillar våra jobb och är inte redo för ett års frånvaro redan om sju år. Vi vill däremot se mera av Grekland, inte bara Ioniska havet utan även Egeiska havet, samt Kreta och Rhodos och sedan även Malta och Sicilien mera. Så nu har vi lite förslag att kolla upp som beror på olika prislappar. Vi är extremt nöjda med nästa plan och efter den kvällen (onsdags) kändes så härlig när vi satt planen. För annars denna vecka har det känts si så där. Natten bjöd på oväntad vindökning så på några minuter satt alla redo i sittbrunnen. Vi tog upp ribben och klargjorde för ytterligare vindökning. Medan himlen bjöd på blixtrar och regn avtog vinden så vid klockan tre blev det bingen för alla igen, skönt, inte en gång till tänkte vi alla!

Torsdagen bjöd på ett besök längs in i Limfjorden ovanför Rovinj. Planen var förtöja i Rovinj marina men den var under omkonstruktion och pga vinden fanns ingen sjölä för varken boj eller ankare. Så det blev brygga och fiskrestaurang. Badvattnet var under vad vi vant oss med och därför badade vi knappt. Vi fick inte heller bada vid bryggan förrän efter kl 18 pga turistfärjor som kom. Vi passerade en mysigare Marina på väg in i Limfjorden men Andreas hade läst att det var en nudistmarina. Jag kollade med kikaren, jo’rå alla gick omkring nakna på bryggorna och det cyklades även naket och det kom ut hela familjer i mindre båtar från marinan där alla var nakna, så vi avstod förtöja där. Undra om det är ett krav att även hamnchefen är naken!!! Torsdagen var för övrigt hela familjens dåliga humör dag. Det tär på kroppen när det är för varmt och man inte kan sova samt att det är sista veckan som skall vara bäst!

Fredagen bjöd på Kroatiens bästa segling. Woow vilken dag på havet, som hon flög fram våran Aquila. Helt underbart. Ankrade i vår sista Medelhavsvik och snorklade för att se gigantiska musslor som nästan var otäcka. 29 grader i havet och väldigt varmt i luften. Vi ville bränna våra sista Kona så vi tog gummit in till en mindre vik. Där sprang vi på en ”Vino” skylt så det blev vinprovning och 3l vin för 75kr. Restan av pengarna köpte vi olivolja, oliver och mera vin för i byns mataffär. En lyckad ”göra av med pengar” ribbresa! På kvällen blev det grill och fantastiskt nattbad med mareld.

På lördagen checkade vi ut från Kroatien och in i Slovenien. Knöt fast i Koper marina. Nu började nermonteringen och stripp av båt! Det blir rätt varmt utan vind och varmt hav. På söndagen märkte vi att andra badade i hamnen så vi gjorde likadant. Vi gick upp kl 6 för att ta ner seglerna på söndagen för att få det inte allt för hett, men kl 8 när vi var klara var bikinin sjöblöt så det blev kall dusch! Vi besökte även en mindre mysig strand bredvid hamnen, ont i fötterna strand och knökad på folk. Jag har aldrig tidigare mastat av i bikini, jag ska minnas det, och hur jag stoppade papper i brallorna för att torka svetten som rann som ett vattenfall längs ryggen via rumpan ner på benen…oh ja, jag kände mig så mysig 😉. 

Vid två tiden idag (tisdag) efter tre dagars toksvettande lämnade vi vår Pärla och checkade in på vårt AC rum. Vi åt en snabb lunch, annars har vi mest varit på rummen, ingen vill ut i värmen! I morn hänger vi på den mindre mysiga stranden innan nattåget tar oss till Tyskland för ytterligare en hotellnatt. På fredag mönstrar vi ombord igen och mastar på och gör om samma procedur igen för tredje gången i år 🙂 

Och precis som min mamma sa, allt har en början! Nu börjar planeringen för vår nästa seglingsäventyr och fram tills dess ska vi segla mycket. Det bästa är att detta seglingsäventyr inte är slut än, vi har tågresan och seglingen från Tyskland hem kvar. Som Helena sa, ”ni har schnitzel & öl i Tyskland kvar” 👍🏻 

Annonser

Författare: sailingaquila

Brave & Devoted seglare som dagtid försörjer sig inom konsultbranchen för att ägna fritid till segling #äventyr #utmaningar # teamplayer Instagram @angjan01 @hellborgamanda @A20alexander @aquila_andreas @sailing_cat_plutten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s