Dubblad besättning och varma nätter

Efter en vecka med dubbel besättning är vi nu fyra ombord igen, nja fem om vi räknar med Plutten. 

Vi har haft familjen Axvi ombord en vecka, seglarkompisarna från Lerum. Också en familj med en mamma en pappa en son och en dotter. Båten har åtta bingplatser och nu har vi provat av dem. En liten känsla av att man alltid står i vägen men annars funkade det mycket bra. Troligen för att deras barn precis som våra vuxit upp på deras segelbåt. Det har varit en vecka med mycket bad och segling och många:” – Jag är först med att dyka i/hoppa i/dyka från peket etc 😉. Lars har haft knopskola. Vi hade bunkrat mat för halva veckan trodde vi men vi lyckades ordna mat fram till sista frukosten idag, vi är grymt impade av vad vi lyckats bunkra i våra stuvar. En kväll bjöd på ett Konobabesök och en Axvi- morgonlöpning bjöd på färskt bröd. Vi fick prova olivolja hos en lokalbo som även gjorde vin, som vi fick provsmaka på ett annorlunda sätt. Därifrån gick vi glada med 3l olivolja och 1,5 l vin på petflaska. Härligt med besök och socialt umgänge men nu är det lika skönt att få tillbaka utrymmet igen. Amanda har fått tillbaka sin hytt och Andreas har flyttat tillbaka in till mig. Plutten är glad över att ha fått återfått sin soffa!

Efter att vi lämnat familjen Axvi och bunkrat mat hamnade vi i en vik mera norrut på Krk. En lugn härlig vik med turkost vatten och sikt till botten. Ankare i fören och tampar till land. Dagen bjöd på 36 grader i skuggan och 28,7 grader i havet. Nu har det blivit varmt på riktigt. Nattbad krävs för att kunna sova i vår varma båt med temperatur över 30 grader och luft som står stilla. Våran bad nymf Amanda badar mest hela tiden på dagarna. Idag fick vi igång djupmätaren som mormor & morfar hade med så det blev en del dyk till botten för att kolla djupet på olika ställen. När vi snorklade på ankaret såg vi ett vrak någon meter ifrån det, gött att vi inte satte ankaret i det. Plutten låg mest och flåsade på durken i salongen. Han kommer igång när mörkret kommer och sitter gärna ute och kollar ut över havet. Om han bara visste att han har tre veckor kvar tills han får springa fritt igen.

Nu närmar det sig slutet för denna gång. Vi har en vecka kvar med medelhavsvatten under kölen innan det blir lastbil och tåg och segling via Tyskland & Danmark hem. Vår plan är att fortsätta att njuta här och nu. Vi ser inte fram emot 36 grader i ett varmt Koper där vi skall masta av och strippa båt, men hellre det än minus grader som vi brukar ha när vi tar av seglerna i  december varje år 😉 

Morgonträning på däck i bikini är grymt för kropp och själ. Ny utsikt varje dag. Jag avslutar mina pass med ett kort yoga pass (tack Gerda 👍🏻) och det är grymt sträcka ut kroppen samtidigt som ögonen får vila på det turkosa havet och de höga bergen. Jag som älskar löpning har under denna resa avstått löpning för att läka min trasiga höft (eller vad det är), något jag haft under flera år. Testade en löprunda på Sicilien men fick lida för det. Skall bli spännande dra igång morgonlöpningen hemma om tre veckor och se om kroppen läkt. Under min morgonträning ombord har jag kört mest gummiband (svidande benövningar) och även TRX. Mycket core övningar. Skön start på dagen när musklerna får börja jobba och kroppens alla porer öppnar sig till vattenfall och att sedan få slänga sig i det turkosa havet.

Idag seglar vi vidare från Krk till Cres. Snart är den mysiga skärgården slut och Istria halvön börjar. Dagens mål är ankring innanför Cres största stad med samma namn. Vi fortsätter att undvika hamnar. Vill vi in till någon hamn tar vi ribben. Vi är en varm familj som behöver bada mycket samt att två av oss får rysningar när vi säger att vi skall ”ta en promenad”. 

Ha en fantastisk tisdag för det ska vi ha! Sailaway sailaway sailaway – livet när det är som bäst ⛵️

Annonser

Författare: sailingaquila

Brave & Devoted seglare som dagtid försörjer sig inom konsultbranchen för att ägna fritid till segling #äventyr #utmaningar # teamplayer Instagram @angjan01 @hellborgamanda @A20alexander @aquila_andreas @sailing_cat_plutten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s